CIRC SOCIAL

Benvolgudes, benvolguts,
Després de cinc anys, hem convertit el GiraCirc en un festival consolidat.
Un dels aspectes més importants d’aquest festival, —des del seu inici,— és la seva dimensió social. Una dimensió que es tradueix en la voluntat de fer un festival on la prioritat són les persones, el bon tracte i la cura dels petits detalls.

Més de 60 voluntaris de Collsuspina, un poble de poc més de 300 habitants, aporten la seva condició més humana per fer del GiraCirc un festival diferent.
L’any 2017, en la seva tercera edició, traslladem aquesta dimensió social en la creació de contingut propi del festival. Entenent el circ com a eina de transformació social i amb l’ajuda i experiència de l’associació Desperta Espurnes que porta anys treballant amb col·lectius desfavorits, engeguem el projecte de Circ Social en el que participa la Fundació Social la Caixa.
El resultat: dos grups, un de de sis i l’altre format per deu menors amb risc d’exclusió social, aprenent circ treballen implicitament les seves inseguretats, l’augment de la seva autoestima, el treball en equip… durant tres mesos i amb l’objectiu de preparar un espectacle que s’estrena al festival.
L’any passat vam poder ampliar el projecte a 6 mesos i van augmentar les disciplines a treballar.

Enguany, s’ha ampliat a tot un any i a menors de mes pobles (Collsuspina, Sant Quirze Safaja, Moià i Castellterçol)
Aquest és un projecte que compta amb el suport de l’Ajuntament de Collsuspina que ja
facilita les instal·lacions necessàries perquè durant aquests 6 mesos pugui dur-se a terme l’activitat.
És, a més a més, un projecte estratègic per a l’Associació GiraCirc ja que el Circ Social és una forma més d’entendre el GiraCirc.
Sense Circ Social no som GiraCirc, i per tant des de l’organització del festival es seguirà apostant i buscant recursos perquè el projecte es consolidi i tiri endavant any rere any.


I és en aquest punt on la col·laboració amb la Fundació Social la Caixa ens és de gran ajuda.
Ens permet comprar material tècnic especialitzat pel treball dels nois i noies, millorar la qualitat dels aprenentatges, cobrir part de la dedicació i recursos que l’Associació Desperta Espurnes destina a la formació humana dels nois i noies, i apostar per ampliar el nombre de disciplines a treballar amb els menors.