Què és el GiraCirc?

El GiraCirc neix l’any 2015 fruit de la suma i la iniciativa de Xavier Vinuesa, de l’Associació Artística Desperta Espurnes; Moi Jordana, de Moi Jordana Companyia de Circ; i Oriol Batlló, alcalde de Collsuspina; que, juntament amb un nombrós equip de voluntaris del poble de Collsuspina van fer possible la primera edició d’aquest festival celebrada el 22 i 23 d’agost.
Finalitzada la primera edició, l’equip directiu s’amplia amb la incorporació de Joan Castillo.

L’any 2016, i una vegada celebrada la segona edició, s’inicia el procés de constitució de l’Associació GiraCirc per tal de donar cabuda a la realització de nous projectes relacionats amb el món del circ, la seva cultura i difusió, més enllà de la pròpia organització del festival.

L’any 2017 es posa en marxa la primera edició del projecte de Circ Social de l’Associació GiraCirc. El lidera Xavier Vinuesa amb el suport de l’Associació Desperta Espurnes i compta amb els professionals de circ Griselda Juncà, Alba Comella i Jordi Serra.

L’any 2018 i després d’haver participat en la consolidació del format del festival, Moi Jordana deixa la Direcció Artística del GiraCirc per a poder dedicar-se a d’altres projectes. Es promou una direcció artística del festival compartida. En aquesta edició, en l’aportació de propostes hi col·labora Griselda Juncà i Alba Comella.

El projecte de Circ Social repeteix experiència el curs 2018 i amplia disciplines, amplia també col·laboracions de professionals de circ i nombre d’infants beneficiats. Hi participa Griselda Juncà, Jordi Serra, Debi Cobos i Albert Vinyes. Dirigeix el projecte Xavier Vinuesa amb el suport de l’Associació Desperta Espurnes.

En l’edició 2018 del festival s’incorpora també un espai de reflexió,gestionat i impulsat per Anna Palou, entorn a la presència de la dona en els espais culturals i en particular dins el món del circ, anomenat Cafè Crític; i s’ofereix a Alba Comella la direcció de la Gala Inaugural del Festival amb la responsabilitat de desenvolupar una gala dirigida i protagonitzada exclusivament per dones.

L’any 2019 s’incorporen a l’equip de treball del festival Anna Palou com a responsable de comunicació i cafè crític, Judith Folch com a responsable d’imatge i disseny i Moi Jordana com a responsable artístic. En Xavi Vinuesa continua com a responsable de l’àmbit social i producció i en Joan Castillo decideix descansar del projecte.

L’any 2020 es frena tot a causa de la Covid’19 i es decideix no celebrar la 6a edició.

L’any 2021 tot i estar encara en una situació molt delicada a causa de la pandèmia l’equip de treball del Giracirc decideix fer una edició molt mes senzilla, d’un sol dia i 4 espectacles. Aquest any calia reservar i comprar entrades per controlar l’aforament del públic i les distàncies de seguretat.
En Moi Jordana es reincorpora a la direcció artística del Festival.

L’any 2022 Giracirc torna com sempre, amb el format de tot un cap de setmana i amb més espectacles per a tots els públics.
La direcció del festival és assumida íntegrament pel Xavier Vinuesa.
S’inicia de nou el projecte de Circ Social, aquest any a Olot (Garrotxa), amb professionals de la Cooperativa de Circ de Catalunya i el finançament de la Cooperativa Suara.

3 thoughts on “Què és el GiraCirc?

 • març 7, 2022 at 7:51 am
  Permalink

  Bones, som la cia RESIDUAL/GURUS, desde 2009 girant per festes i festivals arreu d’Europa, ens agradaria donar-vos a conèixer la nostra feina per si fos del vostre interès, com que no hem trobat un email us deixem aqui el nostre lloc web on podeu trobar tota la informació i per qualsevol cosa ens podeu trobar al correu. Salut i circ!!!

  Reply
 • agost 8, 2023 at 8:35 am
  Permalink

  BON DIA,
  TENIU UN MAPA DE ON S’UBICA TOT?
  ESCENARIS?
  DISTANCIES?
  ESTÀ MOLT LLUNY LA ZONA D’APARCAMENT DELS ESCENARIS?
  GRÀCIES

  Reply
  • agost 13, 2023 at 11:58 am
   Permalink

   Bones. El poble és molt petit… tot queda aprop!
   Quan arribeu al Punt d’Informació us donaran el programa on hi trobareu el Mapa amb les diferents zones i activitats indicades

   Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.