Presentada la Quarta edició del Festival GiraCirc a Collsuspina

Roda de premsa - GiraCirc 2018

La roda de premsa s’ha celebrat dilluns 16 de juliol a la piscina municipal de Collsuspina.

Oriol Oriol Batlló, Alcalde de Collsuspina, President del Consorci del Moianès i Conseller cap de l’Àrea de Promoció econòmica i activitat econòmica del CC Moianès; Eloi Oller, tinent d’Alcalde de Collsuspina i Conseller Responsable de Territori, Medi i Assistència als Municipis del Moianès; Xavier Vinuesa, Responsable de l’Àrea Social de l’Associació GiraCirc i co- productor del festival; i Joan Castillo, President de l’Associació GiraCirc i co-productor del festival han conduit l’acte de presentació del festival.

La piscina municipal és el punt de trobada de grans i petits a Collsuspina a l’estiu. Aquest espai proper, ha estat l’escollit per l’Associació GiraCirc per presentar la quarta edició del festival GiraCirc. Des dels més grans fins als infants han pogut seguir en un acte distès, la presentació d’un festival que ja és patrimoni consolidat al poble.

Més de 50 voluntaris en un poble de poc més de 300 habitants col·laboraran per fer realitat per quarta vegada un festival pel que ja han passat figures de renom nacional i internacional com Tortell Poltrona o Miguel Gigosos Ronda.

La proposta d’aquest any neix amb la voluntat de satisfer tots els públics: amb una oferta de programació que cobreix totes les franges horàries i proposta d’espectacles per a totes les edats. L’edició 2018 segueix apostant per formats consolidats com el Taller de Circ o l’Espai de Joc i Experimentació per a nens de 0 a 3 anys i incorpora als espais de migdia espectacles d’animació infantil i familiar, i màgia. Jaume Barri, la Tager Band de la Cia Tager i el Premi Nacional de Màgia 2017 Pere Rafart Mag cobriran el programa de 13:30 a 17:00.

Les novetats 2018 del festival es completen amb una estrena de circ contemporani amb l’espectacle “Envà” de la Cia Amer i Àfrica i la presència d’un espectacle per a carpa petita a càrrec de la Cia Katraska: Circ Xic – Teatre de Funàmbuls, un espectacle exclusiu per a 120 persones que comptarà amb 3 passis durant el festival. La carpa del Circ Xic s’ubicarà a la Plaça Gran de Collsuspina.

La direcció del festival, amb la col·laboració de Griselda Juncà i Alba Comella, han confeccionat una proposta que segueix els criteris de les edicions anteriors: combinar circ contemporani amb circ clàssic i oferir espais per a noves propostes d’artistes novells.

Destacar la presència de les Cia Alta Gama i la Cia La Mano Jueves amb espectacles de clown; l’acrobàcia de Bot Project —companyia que ocuparà l’espectacle central del festival amb Collage,— els solos de Cia La Simultània i Cia Silosenomecuelgo.

El clown directe i sense complexes de Cia La Broma amb l’espectacle “Tonteries les justes”, malabars de foc amb l’artista internacional d’espectacles de carrer Ester Lolamento i Capela Cabaret, artista colombiana, que presenta nou espectacle a Europa basat en la introspecció del circo freak show.

La gala de circ dirigida per Alba Comella, —i amb un repartiment exclusiu de dones,— donarà el tret de sortida a l’edició 2018. Abans, una mostra del Taller de Clown en família dirigit per Albert Vinyes i un espectacle de producció pròpia a càrrec dels nois i noies que participen al programa de circ social de l’Associació GiraCirc marcaran el preludi de la gala.
Aquest no serà l’únic espectacle de producció pròpia: diumenge al matí, un grup de nois i noies de Moià vinculats als Serveis Socials del Moianès, oferiran una mostra de malabars desenvolupada en un altre projecte de circ social ofert per l’Associació GiraCirc, i realitzat per Desperta Espurnes.
La cloenda del festival la realitzaran la Companyia La Fàbrica de Somnis, amb l’espectacle multidisciplinar Dream Airlines.

Aquest darrer any ens ha ofert diversos episodis que condicionen el nostre present i pensem que tots ells són ocasions per a la reflexió. Des de l’Associació GiraCirc considerem que no podem mantenir-nos al marge dels esdeveniments que succeeixen a la nostra societat i per aquest motiu volem aprofitar la plataforma que suposa la realització d’aquest festival per donar veu a les persones i col·lectius que no sempre disposen d’un altaveu de comunicació. Generem dos espais dins la programació que volen aportar motius per a la reflexió: el Cafè Crític, liderat per Anna Palou, periodista i activista social; reflexionarà sobre el paper de la dona, la cultura i el circ. Jordi Pesarrodona, regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada, aprofitarà l’acte institucional d’inauguració del festival per a reflexionar sobre la llibertat d’expressió.

La música en directe ha estat sempre una aposta de la direcció del festival i per a l’edició 2018 repeteixen en horari nocturn: La Rateta ja no escombra l’escaleta, un espectacle en format cabaret – punk – rock que ens presentarà el seu darrer llançament “Problemes Europeus”; i la banda de fusió world music Pachawa Sound —que ha cedit la seva música com a banda sonora del GiraCirc,— que tancarà amb el seu directe enèrgic, la nit del dissabte.
Els assistents al festival que vulgui disfrutar de 3 dies seguits de festival de circ disposaran de Zona d’Acampada gratuïta i Zona per a Caravanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.