Celebrat aquest migdia l’acte de presentació del Festival GiraCirc 2017

Roda de premsa - GiraCirc 2017

La Sala polivalent de Can Vilafort, turisme rural, al carrer Major de Collsuspina, ha estat l’espai escollit per l’organització del festival per a l’acte de presentació del festival avui a les 13:00 hores

Oriol Batlló, Alcalde de Collsuspina, Xavier Vinuesa, co-productor del Festival, i membre de l’Associació Artística Desperta Espurnes i Joan Castillo, co-productor i President de l’Associació GiraCirc, han estat enguany els encarregats de presentar el festival, acompanyats de voluntaris, representants de Xarxa, premsa i membres de la població.

Oriol Batlló ha destacat la importància que té, per un consistori d’un poble petit, l’aposta per a grans projectes com és aquest festival de circ i els valors que aporta a la població: ens ajuda a posar el poble al mapa de Catalunya, i ens el situa en un entorn de cultura, al carrer, assequible, universal, no només per a nens, sinò a l’abast de tothom. Aquesta és una de les virtuts del circ. I és a la vegada un motor social de convivència, de treball en comú al poble.

Xavier Vinuesa ha presentat l’associació GiraCirc, —entitat organitzadora del festival,— i el projecte que més enllà d’aquesta activitat ha iniciat aquest darrer trimestre. Un projecte de Circ Social que ha liderat Vinuesa des del GiraCirc amb l’Associació Desperta Espurnes, de formació d’infants en risc d’exclusió en un programa professional de circ i que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Collsuspina i la Fundació Obra Social La Caixa.

Els infants beneficiaris d’aquesta activitat han estat nois i noies del Centre Puig d’Olena de Sant Quirze de Safaja, el Centre Obert de Moià, i nois i noies de Collsuspina que voluntàriament hi han volgut participar; en un exercici de normalització integradora. Els joves treballen durant un trimestre amb professionals de circ que els ensenyen disciplina acrobàtica, aeris i malabars. El treball d’aquests joves es presentarà conjuntament a cartell dins la programació del festival.

Vinuesa ha remarcat la importància pedagògica, transformadora i integradora d’aquest projecte, la voluntat de l’Associació GiraCirc d’implementar-lo de manera anual per al curs 2017-18, i ha comptat amb el suport i la complicitat d’Oriol Batlló i l’Ajuntament de Collsuspina.

Joan Castillo, en nom del Director Artístic del festival Moi Jordana que no ha pogut ser present a l’acte, ha presentat la programació que ha realitzat aquest per al festival.
Ha començat agraïnt el suport de Fundació Xarxa que ha aportat els recursos necessaris per a finançar dos dels espectacles del Festival.

En la programació 2017, els espectacles de clown hi tenen un paper rellevant, amb la presència de figures destacades del circ a Catalunya com és Tortell Poltrona; el clown Ton Katraska de la Cia Katraska, mim, hula-hops, equilibris i rialles garantides; Albert Vinyes, clown de capçalera del GiraCirc, que des del primer any ha posat cara al festival i ha cedit gratuitament la seva imatge; i l’estrena de Javier Ariza, clown amb molta projecció.
Els espectacles de malabars tenen la seva presència amb uns malabaristes de luxe, en Fernando Pose i en Miguel Giogosos. Destacar també en la programació la presència de les companyies de circ En Diciembre, premiada als premis Zircolika com a companyia emergent, i que ens oferiran el seu espectacle poètic de màstil i roda circ; la Companyia Passabarret, de Valls, que ens oferiran un espectacle multidisciplinar amb el seu estil particular. Repeteixen la companyia Circ Los, presentant aquest any el seu espectacle Xarivari Blues: llit elàstic, malabars, monocicle, equilibris i molta marxa.

Un dels pilars en la programació del festival és oferir un espai a les companyies emergents de la comarca. Aquest any comptem amb la presència dels malabars de foc d’Ester Lolamento, que domina aquesta tècnica com ningú; i la Companyia Tager, que ens oferirà un espectacle creat en la Gira Somriures Nòmades pel sud d’Amèrica, basat en clown i malabars.

El format de la Gala de Circ, que tant bona acollida va tenir en l’edició 2016, repeteix aquest any. Albert Vinyes, Enric Petit i Anna Plotnikova de Circ Pistolet, En Diciembre i Fernando Pose sota la direcció de Moi Jordana seran els encarregats de donar format aquest any a la Gala de Circ inaugural del festival.

Fora de la programació de circ, l’acte ha conclòs amb la presentació de les novetats del festival d’aquest any: La Rateta que ja no escombra l’escaleta ocuparà la nit de divendres amb el seu espectacle de música entre el punk i el cabaret de reivindicació; i la banda rockabilly Six in Town ho farà la nit de dissabte. Els vermuts musicals de migdia aquest any els omplen Atripicals dissabte i Pachawa Sound, en format acústic, diumenge.
Repeteixen les activitats del Taller de Circ, l’espai de joc per als infants de 0 a 3 anys del Pájaro Carpintero, la zona de food trucks i la mostra de fira d’artesans. Els assistents al festival que vulgui disfrutar de 3 dies seguits de festival de circ disposaran de Zona d’Acampada gratuïta i Zona per a Caravanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.