Joguines de fusta – Àlex Rigol

Espai de jocs infantils i experimentació

EL PÁJARO CARPINTERO

Fa uns anys vem començar el taller de joguines coincidint amb el naixement del nostre primer fill, amb la idea de divertir-nos creant objectes amb els que els nens podien jugar. Poc a poc la curiositat cap a crear un material didàctic de qualitat va anar creixent i el que va començar essent un joc de grans i petits, avui en dia ha esdevingut un ofici. Vam anar augmentant el material i millorant els acabats, fins que hem assolit un producte amb cara i ulls i de qualitat que oferim a particulars, escoles i centres educatius.

Que és per a nosaltres el joc?
El joc és un dels camins a través dels quals els nens/es adquireixen coneixement, és Font d’aprenentatge. Diriem que el joc és un dels primers llenguatges de comuncació i diàleg per a un infant, ja sigui individual o compartit, fa que l’individu es comuniqui amb el seu entorn i prengui conciencia de sí mateix.
L’experimentació amb l’exterior comença ja dins de la panxa de la mare i a desde el neixament de l’infant el material amb el que juguen i la forma en què l’utilitzen farà d’aquest meravellós moment un viatge fantàstic acompanyat d’amor i comprensió.

Què fem:
Construîm material didàctic per a nens de 0 a 6 anys utilitzant fusta natural, ja sigui fusta polida o bé fusta amb escorça, moltes vegades convinant ambdues. Aquestes joguines són ideals per a que els més petits desenvolupin els sentits, estimulen la imaginació de l’infant per la simplicitat del seu disseny i perquè cadascuna d’elles és realment única.
Tots aquests materials són per a que els infants juguin lliurament, la nostra funció més important és acompañar-los en el seu camí d’exploració, escoltant les seves necessitas i observant els seus moviments, la nostra presència hauria de ser lo més silenciosa posible per a no condicionar al nen/a en el seu viatge. Un ambient de calma ajudarà a una comprensió mutua entre infant i adult.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.